Svårt att sova...

...så jag satte mig framför datorn igen. Sitter och funderar om livet och året 2010. Nu är det 31 december och sista dagen på det här året. Och jag sitter och drömmer tillbaka till vissa stunder från året som gått.

Här kommer massor av text, så jag förstår om man inte årkar läsa igenom allt... men jag kände bara att jag vill skriva ner lite text så jag kan titta bakot sen om några år och komma ihåg hur mitt år 2010 var!

Januari 2010
Är en månad som känns väldigt avlägsen för mig, då jag funderar på vad gjorde under januari ifjol, som kommer jag endast ihåg att jag var trött, trött på skolan, trött på träningen, trött på alting. Enda som gjorde att jag överlevde den kalla januari var alla sommarjobbsansökningar som jag fylde i under månaden, drömmen om att sommaren skulle snart vara här och drömmen om att jag kanske skulle slippa bort från jakobstad!  Gjorde att jag klarade mig fram till----> Februari

Februari
I februari fortsatte kampen om att fixa ett sommarjobb.
Här firade vi ju förståss vår jonna också. Han också med vår traditionella gymnastik förenings "dansteater". Var också på arbetsintervju till ett jobb i nöjesparken i Vasa.

Mars
Bestod av hård träning för mina gymnastikflickor, men mellan allt detta han jag också fira Fredrika och min syster Jasmin.

April
April var månaden då jag insåg att min sommar kommer bli sjukt rolig. Fick fixad 5 sommarjobb åt mig, då var problemet endast vilken av jobben jag skulle ta. I april var typ varje helg fullsatt med gymnastiktävlingar, där mina gymnastikflickor tävlade, och jag satt som domare! Under en tävlingsresa lärde jag känna Michaela bätre, och insåg att folk kanske inte alltid är som man tror att de är!!!

Maj
I maj bestämne jag mig för att Vasa, vasa och sommarjobb vid Wasalandia är var jag tänker spendera sommaren 2010. Efter många om och men, så bestämne jag mig för vasa, på grund av att jag kände att jag måste slippa bort från jakobstad, träffa nya människor. Få bo själv och slippa bort från mina föräldrar och allt jobbigt som hade med deras skillsmässa att göra. Maj månad bestod också av träning till stafettkarnevalen. I maj började också folk röra sig mer och mer ute, vilket visade på att det blev varmare och snart var sommar.

Juni
Firade vi att jag fyllde år, att vi hade överlevt ett år i gymansiet och att sommaren började. Då firandet var slut tog jag mitt pick och pack och flyttade till vasa:D Vilket visade sig efter ett tag vara det besta beslut jag har tagit!
Midsommar firades i vasa, mend mina arbetskompisar eftersom jag jobbade hela helgen och fick fira det lite lugnare.

Juni
Gick mest ut på att jag jobbade och då jag inte jobbade försökte jag åka hem ibland till jeppis, för att försöka hålla kontakten med mina kompisar här hemma. I juli var det ju också dags för Rockperry och den traditionella jakobsdagar! På båda evenemangen lärde jag känna nya kompisar:)

Augusti
Efter att vi hade färdigt jobbat, för sommaren. Avslutade jag min sommar i vasa med Wasalandias avslutningspartejj, och efetr det testade jag också på vasas nattliv på krogar i vasa. I augusti var det också dags för vasas konstensnatt, vilket var en helt ny evenemang för min del, men en rolig sådan.
Och strax därpå flyttade jag hem till jakobstad, och märkte att jag var tillbaka till något som jag inte hade saknat under sommaren! Dvs. skolan och att bo med min morsa.

September och oktober
Flöt på som vanligt men oerhört snabbt. Skolan, träning och kompisar. Enda nya som jag var med om var att jag böt skola i 1½ månad för att testa på nånting nytt, och ta lite utbyteskurser! Här virade vi också mandis och hanna! Jag var också på Lady gaga konsert i Helsingfors:D

November och december
I november var vi från skolan och såg teatern Allt eller inget. Jag deltog också som modell på köpmannamässan. Under november och december tillbrinagde jag också stunder tillsammans med mina kompisar och också med mina nya kompisar Alina och Caroline. Jakobstads gymnasiums tjejjer spelade i Innebandy finalen!

... Och här till sist vill jag bara konstatera att år 2010 har varit en otrolig bra år! Och jag hoppas 2011 blir minst lika bra om inte bättre :D

Och här är lite bilder!

Maj!


Juni!


Juli!

Cykeltur jakobstad-nykarleby-jakobstad!



Rockperry 2010

Jakobsdagar

Augusti!

Tjejjkväll @ O`learys


Konstensnatt @ vasa


Wasalandia folk!


Oktober!

Lady gaga @helsingfors

Helsingfors

December!


Friends <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

café hela dagen:)

Nu skall jag sticka in till staden, skall träffa Rasse som jag inte har sätt sen villaavslutningen i agusti. Efter de blir de 5 timmars arbetsdag vid café nemo och efter det skall jag träffa mina tjejejr över en kopp kaffe, vi skall planera ny året :D Blir att tillbringa typ hela dagen på cafér, sånt gillar jag hehe ;)



(Blus: Gina trico, Byxor: cheap monday från butiken wautsi, bälte: gina trico, Skor : H&M)


Hejdåååå:))

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

varje sekund...

... och varje minut här på jorden är värd så otroligt mycke! Man borde ta vara på den dyrbara tiden man får!

Kände att jag bara måste skriva om någonting hemskt, tragiskt som har hänt en nära familj till oss.

Igår när jag var i vasa ringde min mamma och berättade om att en hennes vänninas man hade dött på måndagen. Av en svår hjärinfarkt under en skidtur med familjen. Den här mannen råkar också vara pappa till 4 flickor som jag har under hela mitt liv haft mycket att göra med. Deras äldsta dotter råkar vara lika gammal som min storasyster, och våra mammor var samtidigt på sjukhuset och födde deras förstingar, vilket har gjort att våra familjer under dessa 23 år har varit bekant med varandra.
Dessutom har jag idrottat med de tre andra flickorna under... jaa alla mina år som fri-idrottare men också som gymnast eftersom jag har haft två av flickorna som tränare och med yngsta dottern som är ett år yngre än mig har jag tävlat med och mot under alla mina år som gymnast. Och just nu leder jag också gymnastikträningar tillsammans med henne.

Tycker så otroligt synd om den här familjen som miste en människa som betydde så otroligt mycke för dem. Det här var någonting som ingen av oss trodde skulle hända. Alltid då jag hör om hur unga personer mister sitt liv, blir jag bara så otroligt ledsen och rädd för att någon viktig person för mig plötsligt bara skall vara borta. Det får mig att tänka på hur sällan jag träffar personer som betyder mycket för mig, hur sällan jag träffar t.ex. min pappa, nu efter att jag endast bor vid min mammas. Och hur sällan jag träffar mina syskon som bor i vasa. Det får mig att tänka på att snart så bor jag inte längre hemma, snart så flyttar jag och studerar, till helsingfors eller sverige. Men jag har ju fortfarande kvar min familj, även om jag sen kanske inte träffar dem så ofta. Får jag vara lycklig över att jag fortfarande har dem kvar.

Man borde tillbringa all den tid man får med sina närä och kära och leva varje sekund som om den skulle vara den sista stunder här på jorden.  Man bode värkligen ta vara på varje stund, vi lever bara en gång.



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

hallllllloooooo....

Kom just hem efter en stressig arbetsdag, märktes nog i jobbet att ett av stadens cafér har stängt, hade nog ganska många fler kunder idag. Och vi brukar inte ha brist på kunder annars heller! Men hellt skojjig arbetsdag trots att man fick springa häcken av sig hehe... 


(de är inte varje dag man ser mig med rosa kläder, Skjortan är av märket pike performance, pannbandet är från gina trico. Och enligt min syrras sambo liknar den en turban, och enligt morsan är den skiit ful hahah;) klockan är lillsyrrans och är köpt från Kapphal, halsduken är från seppälä)

Nu tror jag, att jag skall sticka på en lenkki runda trots att det är kallt där ute, men jag måste få lite frisk luft och träning. Då jag har vari inne och jobbat hela dagen! (Y)

Hejdåååå 8)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Shopping ;D

Måste bara ladda upp lite bilder av vad jag fyndade idag på realisationen !:D

(Svart tröja : H&M, Vit tröja: Gina trico, Beiga byxor: H&M, Pannband: Gina Trico)


(Fjäder örhängen var tyvärr inte på rea, men jag måste bara köpa dem för de var så otroligt snygga:) Och en till ring till min ringsamling måste jag ju bara skaffa, blomringen är från Indiska)

Och här är kvällens outfit!



Nu säger jag gonatt för ikväll, skall årka upp imorron och jobba klockan 14 så... Gonatt, Gonatt !

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

JULLOV <3

Hemma efter två skojjiga dagar i vasa:)) stack till vasa igår eftermiddag med min brorsa, övernattade vid Jennys. Vi snackade en massa skvaller i flera timmar, så går de då man inte träffas på länge =)

Idag har jag shoppat i Vasa tillsammans med Jenny, Alina och Milja, ytterst trevligt det med:D Efter det hjälpte jag syrran med lite tapeter val till deras nya hus (Y) Efter det begav jag och syrran oss hemmot till jeppis körande.

Ikväll var det dags för Bio med Miika, vi var och tittade på den nya Narnia filmen:D Den var nog bra, trots att jag inte gillar 3D filmer... Efter det stack vi till O´Learys där vi träffade Alina och Milja. Efter några timmar vid O´Learys begav vi oss ut för att visa Milja vad som är äventyr i jakobstad. Slutade att vi stod i McDonalds drivin i typ 10 minuter och väntade på vår beställning, som bestod av vanligt vatten ! Hahah de var kvällens äventyr de, jag tackar för mig... Här är lite bilder av Alina, och Vasa tjejjerna ;D
// Sandra

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Of to Vasa! :D

Sticker iväg till vasa nu, två dagar med shopping (lite shopping måste spara pengar också) Och så klart så det bästa är att jag skall få träffa min Jenny<3 Blir lite pyjamasparty vid hennes:D Så niice de skall bli, har inte träffat henne sen augusti!


Ha det bra, njut av mellandagsrean det skall jag göra :))
// Sandra

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

26 december:)

Efter en sköön lenkki runda med min lillasyster Jasmin, så blev det duschen och efter det städa lite snabbt i rummet.

Mina tjejjer kom hit för att ha en chill söndagskväll tillsammans. Har haft en skojjig,  söndagskväll med Jonna, Amanda, Fredrika, Alina och Caroline <3

Här är lite bilder på mina "älsk pälsk friends" ! ;D

(Alina & Jonna )

(freddi & mandis)

(caro & jonna )

(sööööööööötisar ;))

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

chill söndag:)

Har tillbringat nästan hela dagen i soffan, har sätt miljoner avsnitt av friends och Two & a half men:D
Skall snart sticka ut på en lenkki runda, för idag är det ganska varmt där ute bara -10 grader, och jag är inte längre förtjyld (slå i trä:P) Och jag vill så ut och testa mina nya springkläder som jag fick i julklapp :D

Imorron sticker jag till Vasa och träffa Jenny, så otroligt nice:D
Ha en skön söndag 8)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tråkar :/

Min kväll har beståt av att spela spel med en liten tös och käka popcorn, se på Mamma Mia med morsan och syster (eftersom de är en av morsans favorit filmer!) Har hunnit gå igenom kameran och datorn och rensat bort gamla bilder! Och nu tråkar jag vid datorn, chattar med mina tjejjer och försöker komma på nå planer om hur vi skall fira ny års afton! :D

Här är lite bilder från ikväll! ;)



(syrran och jag har tillbringat lite speciell time genom att spela spel tillsammans <3)


(en äkta popcorns älskare ;P)


( Hittade en bild på kameran som måste vara tagen idag, men har ingen aning om vem som har fotat. har inte ens märkt att någon har fotat mig med min kamera ! :@)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Juldagen !

Idag har jag firat jul vid farmors med julmiddag tillsammans med släktingar. Har busat med världens gulligaste kusinsbarn de är så otroligt söta:))

Sen blev det ett varv till mormors på julkaffe, där blev det också att fira lite jul tillsammans med kusin och mostern:)

Nu har jag just fixat syrrans hår, och mina syskon sticker ut på krogarna i jakobstad tillsammans med deras vänner, precis som alla andra ungdomar. Förutom jag som får tillbringa en hemma kväll. Fan asså nästa år då jag är myndig skall jag också ut på juldagen och festa tilsammans med mina syskon och vänner. Men hejj nu ska jag försöka tänka positivt de e ju sista julen som jag inte är myndig, fan va sköönt alltså ! :D
Tror jag skall försöka titta igenom tv-kanalerna och se om det skulle komma nånting intressant, annars blir det nog säkert sängen som nästa så kommer en ny dag emot fortare... Ha en bra fortsättning på julen... Julkramar <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

24 december

Har ätit julmat med familjen vid morsans, och nu väntar vi på att min storasyster och henens pojkvän skall komma till baka hit. De är vi hennes pojkvänsföräldrar och firar julen där en liten stund. Snart skall vi åka till farsans och fira jul där sen tillbaka till morsans och fortsätta fira jul. Lite smått jobbigt att åka mellan en massa ställen, men man vill ju hinna träffa alla på julen så :))

GOD JUL <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobbat 8)

Skitt, tror seriöst jag hade två kunder under min arbetsdag. Man märker nog att folk börjar vara mera hemma då det är julafton imorron så:) Nee nu skall jag städa lite en sista gång så är allting klappat & klart inför julen:))

En riktigt GOD JUL till er alla <3



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

22 december 2010

Är min turdag, jag måste bara berätta om min underbara dag.

1. vad gälle julfesten har vi endast fått positiv fedback, alla värkade gilla den! Super de då:D
2. Igår hade jag lyckast slarva bort mina nycklar, men som tur hade jag tappat dem utanför farmors hus och hon hade hittat dem idag (Y) Hur tur är inte de då!
3. Jag har fått jullov både från skolan och friidrotts-träningen, sköönt! :))
4. Morsan hade vunnit ett presentkort till en inredningsaffär vilket betyder att jag kommer få shoppa inredningsprylar, hur kul är inte de då:D
5. Har haft en super bra avslutning på kvällen vi o´Learys med mina tjejjer<3 så jävla sköön kväll alltså :D
...
och så är det min morsas tur dag också, men jag årkar inte berätta vad som har hänt henne men jaa 8)

Här är i alla fall några sköna bilder från ikväll, och mina tjejjer kommer att "hänga" mig (inside grejj) sen då de ser fotona haha :D








Vill ännu bara tacka mina underbara tjejjer som gjorde den här kvällen till något otroligt kul och minnesrikt<3 synd bara att inte amanda hade möjlighet att vara med pga, av jobb :/
Nu säger jag gonatt, hoppas ni alla har lika underbara vänner som jag har (skryt, skryt hah)
// Sandra

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

JULLOV!<3

ÄNTLIGEN jullov, så som jag har väntat:D

Är på bra humör efter en lyckad julfest, alla värkar åtminstone vad jag har hört vara nöjda med vår julfest som vi i elevkåren har planerat och ordnat!
Efter julfesten blev det att fira med tjejjerna, genom att fika på café:D Och efter det blev det att hälsa på lite släktingar:)) Nu skall jag planera nå lekar, vi har sista friidrottsträningen innan jul ikväll, och på planeringsprogrammet står det "tomtelekar"(Y)

Har med tjejjerna reserverat bord vid restaurang ikväll, vi skall alla ut och äta och fira julen;D Hur kul kommer inte de bli:D

(några nöjda elevkårs medlemmar efter julfesten:D)


(Kusinerna fredrika och amanda, ska försöka se naturliga ut;))



(systrar, ibland normala och ibland lite mindre normala haha<3)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Natt jobbar...

klockan är kvart före 2 på natten, och jag har just skrivit min engelska bokrecension klart!!! Den skall inlämnas imorron på julfesten annars är det underkänt i kursen. Jag har lust att springa ut och skrika av lycka I made it, jag har äntligen klart all skolstaff innan jul, nu e de bara julfest och sen har jag lovat mig själv några få dagar ledigt från allt som har med skolan att göra, innan allt börjar igen shohohohoohooh! :D
Gonatt folk, nu några små fjuttiga timmars sömn och sen upp och till skolan på julfest !
// Sandra <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

GAAAAAAH!

Har vari sådär smått irriterad och sur på allt idag, en sån där dag då man bara vill krypa ner under tecket och aldri mera måsta komma bort:S stress, stress, och mera stress.... saker som inte går som man vill och planerat blää för sånt! Har försökt att inte hänga upp allt pga en dålig julfest övning! Har trots allt haft en trevlig fika med några av mina brudar, sen har jag också shoppat julklappar åt syrran, morsan och farsan tillsammans med min bror så nu är åtminstone alla klappar köpta ;D

Har också hunnit hälsa på farmor, och fick träffa sin faster och kusin som var vi farmors, de bor annars i Åbo och jag har typ träffat min faster en gång tidigare för typ 4 år sen :)) Hon var jätte rolig och trevlig. En från farsans sida av släkten som vet nånting om mode, och inte beter sig som världens nördprofessor hahah inget elakt menat, men min farsas släktingar är jätte skumma hah;))


Känns otroligt skönt att inte ha nå flera lektioner för i år, men känns lite bittert att skriva en bokrecension än ikväll, som skall lämnas in imorron gaaaahhh ! Årka sandra årka lite till hahah nog skall jag väll klara av de här ----> SNART, snart så har jag JULLOV :D


(en fundersam sandra drömmer om jullov!^^)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

klockan 23.45

Efter 4 avsnitt av sex and the city och en hop med ogjorda läxor säger jag gonatt.


Snart är de då tisdag och jag har endast en vanlig skoldag kvar i skolan under 2010, Gud så sköönt! ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

201210

Har haft en lång dag i skolan, efter en massa lektioner "kämpade" jag mig igenom övningen inför onsdagens skol julfest (Y) Kämpade igenom övningen skrattandes som vanligt, imorron är de genrep som gäller då:))

Efter skolan blev det julklapps shoppin med Caroline, Alina och Jonna. Lyckades hitta julklappar åt min brorsa Robin och min kompis JennyPenny ;) Efter shoppingen blev det fika, vi måste ju slippa bort från de kalla vinter vädret in och sitta på ett myysigt café:))






Har just fått fin besök av min bror och syster som är hemma från Vasa, skall färga systers hår och snacka med dem lite, men jag borde hinna skriva en finska uppsats också ikväll. Men nog skall jag väll hinna med de också. Nu har jag färdigt stressat för i år, hellt onödigt att stressa inte får man nå mera tid av de int haha:D
Ha en sköön vecka alla ! 8)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

SNART...

snart så är jag klar med alla läxor för idag! Dvs. om snart betyder typ om två-tre timmar, kul alltså! Nå åtminstone har jag fått färdigt skriva min dramarecension, så den kan jag stolt lämna in imorron:D Nu återstår bara engelskaföredrag och matte läxa och engelska läxan...


Den här låten är högt uppe bland mina favvo låtar just nu, den e så fiiiiin :)) Skall lyssna på den ett varv nu och sen back to homeworks 8) Gonatt alla ni som får fara och såva ! kramar Sandra

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

4 advent

Gud va tiden går fort tyckte just att det var lilla jul, men fatta alltså om 5 dagar är det jul och jag har en massa staff jag måste hinna fixa ännu :O

Blev lite smått sur här just, brukar nämligen alltid strax innan jul gå i julkyrkan och lyssna på de vackraste julsångerna oftast med morsan eller syrran eller någon kompis. Det är en grejj jag har gjort alltid, för att lugna ner mig från all julstress och de e så roligt att sjunga alla julsånger. Men märkte just att det skulle vara ikväll det i kyrkan. Har vari så busy så jag har hellt missa det i år, och fast jag märkte det strax innan det börjar så skulle jag endå inte hinna för jag har ännu en dramarecension och en engelska uppsats kvar att skriva ikväll! Jag blir på sant tokig snart, jag måste få jullov jag är hellt slutkörd. Redan tanken på skolan eller läxor gör att jag skulle ha lust att börja gråta. Gahhhhh och alla julklappar som fortfarande är oköpta. Som tur har jag tre dagar ledigt från arbete nu, men de tre dagar kommer att gå till julfest övningar med elevkåren, i och för sig har vi en så otroligt sjukt bra elevkår så det är jätte kul att tilbringa tid med dem. Men jag borde hinna med allt annat också.
Nee nu har jag inte tid att sitta vid datorn och blogga längre, för nu är min kaffe paus slut, dags att fortsätta stressa.






JULE FRID till er alla ! // Sandra 8)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

yeeee ;)

Har haft en rolig kväll vid:

(carolines) tillsammans med:
caro, alina, hanna, jonna, amanda och fredrika <3 (haha sköön web cam bild då;))

På menyn stod tortillas, jultårtor och glass i stora lass :D


En rolig kväll hade jag tusen tack mina tjejjer :D
Nu säger jag gonatt klockan är nästan 3 på natten så, ha de bäst !
// Sandra

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jul fiilis:))

Har hunnit vara och leda friidrottsträning och julhandla med morsan. Just nu storstädar vi inför julen, och så klart då man städer skall man lyssna på Lugna favoriter (Y) 
Och ikväll skall granen pyntas :D JUL fiilis på topp just nu :)

Ikväll blir de tortillas kväll i Edsevö vi Carolines, så klart me dem bästa tjejjerna :DD

Hörs senare hejdååå =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag!

Har färdigt jobbat för idag, hade kul i jobbet då jag fick sällskap av Demi, som jag skulle "skola" upp:)

Efter det blev det julklapps shopping i stan med Miika :))

Är på dålig humör då jag har lyckast lämna min telefon kvar i jobbet, ska klara mig utan den hela kvällen!
Annars så tycker jag att fredags kvällar är tråkiga jag vill hitta på nå skojj, inte sitta hemma och tröga :))
Men de blir säkert en hemma sittar kväll igen bläää...
Hoppas ni alla har en roligare fredagskväll än jag har // Sandra 8)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Glögg :)

Min morsa skämmer bort mig just nu med glögg, nammm 8)

Hallelluja äntligen är jag klar med historia uppsatsen, och kan stolt lämna in den imorgon åt lärarn. Då va de bara kvar att fixa en power-point pressentation också men de fixar jag på jullovet eftersom jag ändå först skall ha min presentation efter julen så (Y)


(några av de böcker jag har läst för att söka fakta till mitt historia arbete - måste erkänna att jag inte har läst igenom alla från pärm till pärm men nästan heh)

Nu skall jag belöna mig själv med att titta på några avsnitt av How I met your mother som jag inte har hunnit se än :D
Gonatt folk;) kramar // Sandraaaa

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

16122010

Eftersom jag är jätte dålig på att ladda upp bilder, så tänkte jag att jag måste ladda upp lite bilder från gårdagen. Hade för en gångs skull med min usla(!) kamera till nykarleby :)) Så här är lite dåligkvalitets, suddiga bilder :D


(mina söötisar caroline & alina <3 )



(lite folk från vårt innebandy lag:))


(lite senare en ensam caro haha ;P)

cha chaaa :D

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hemma:)

Sitter här hemma med pyjamas och en kopp finrexin, tog en ledig dag från skolan idag. Har kört tre dagar i skolan + jobb + innebandyfinal med en hemsk förtjylning och feber, så jag tyckte jag var värd en ledig dag:) haha nee de va nu int precis de som var grejjen utan de att jag hade två inlämninguppgifter som hade dead line idag, men busy och skoltrött som jag är så var dom ogjorda heh:/ men idag skall jag fixa dem hade jag tänkt  (Y)
Är lite smått bitter över att vi skulle ha Akrobatik träning idag som jag missar, har en morsa som tycker att om jag är hemma från skolan e jag hemma från träningen också blää fö de:/

Men imorron blir de skola, elevkårsmöte och övning inför julfesten, och jobb efter skolan :D Låter som en busy dag igen, men de e så de ska vara (Y) Kvällens planer har jag ingen aning om än ;P
Ha en bra dag alla // en hostande Sandra ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

äsch då!

De blev ingen medalj i finalmatcherna, vi kom fjärde. Men otroligt duktiga var vi ju och man borde ju nog ändå vara nöjd de va ju faktist över 20 lag med från början så. Men jag skulle ju så ha velat ha den där medaljen höhh... Är ännu mera sjuk än jag har vari tidigare, blev int precis bättre att försöka pressa sig själv att spela och skrika/heja på laget och efter det ännu jobba i några timmar.

Nu skall jag försöka skriva färdigt histora uppsatsen som skulle vara in idag heh, ch läsa färdigt engelska boken tills imorron, och göra en massa andra läxor låter inte precis lyxit:) Men inte har jag ju såmycke annat att göra heller nu när jag är sjuk och inte kan träna så :/

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nykarleby:)

Yepp nu gäller de jakobstadgymnasiums tjejjer, Innebandy FINAL i nykarleby. Fan va ja e taggad shohoho ;D
Önska mig lycka till hejdå:D


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Innebandy:D

Har lyckast skriva nästan tre sidor till sin historia uppsats nu årkar jag inte mera, tar en paus från hissan och fortsätter med alla de andra miljoner läxorna som skriker efter mig. JULLOV var är du??? kom nu, NU!

Som tur har jag en dag borta från skolan imorron, då blir de bara att koncentrera sig på final matcherna i innebandyt :D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Halllooooo

Lyssnar på Lugna Favoriter, och chillar en liten stund. Sen blir de åtminstone 8 timmar hårt arbete om inte mera. Har Historia kurs 5 just nu i skolan. En fördjupad gymnasiekurs, var man skall forska i något ämne som har med finlands historia att göra under de 600 åren som finland hörde till sverige. Aktiv, och duktiv skolelev som jag är har jag sparat det till sista minuterna dvs. tills idag. Så nu blir de att forska i gamla böcker, surfa på nätet och söka fakta och skriva en 6 sidor lång uppsats + göra en power point presentation (Y) Åtminstoen så var jag smart nog och valde ett intressant ämne, dvs. hur folk klädde sig under dessa 600 åren :D Om någon vill ha tag på mig så är det telefonen som gäller ikväll, fö ni lär inte hitta mig på facebook eller msn.

Ha de bra, kramar=)


En suvenir som Alina och Caroline hade köpt till mig och jonna från sverige, för er alla som inte vet vad det är så är det en kopp som är hur smidig som hellst. Vi alla fyra har såna här nu och de är våra nya party glas hahha;) "SÄMBER HE TÅ" ;) hahha inga fler söndriga glas, nu slår vi på stort och andvänder plast glas, som man lätt kan förvara i väskan under partykvällen haha :D Och alla har vi en egen med våra namn på, väntar redan tills jag skall få testa våra nya partyglas (Y)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Serier :D

Måndag kväll vilket betyder desperate housewives, från tv:D Fick en glad suprise då jag märkte att sex and the city börjar visas igen från finlands tv 4 direkt efter Desperate Housewives (Y) En kväll med två av mina favvo serier kan de bli mycke bätre? nee de kan de inte, så dit for mitt pluggande! Får stiga upp tidigare imorron om jag årkar och fixa läxorna. Nu säger jag gonatt ! =) // Sandra

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobbat...

Fyyy är helt slut, har färdigt vari i skolan och jobbat för idag. Som tur så hade jag en ganska skojjig dag i jobbet, inga sura kunder idag inte (Y) Skulle gärna ha fari på café med alina, caro och jonna nu, men jag årkar inte cykla till stan inte, just nu skulle jag vilja ha körkort:)) Nåja kanske lika bra att jag stannar hemma skall försöka läsa vidare i min Twillight bok. Och göra en massa läxor som jag har tills imorron. Låter inte som en rolig måndag kväll, höhh:)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen:D

Sitter och dricker en stor kopp Finrexin just nu, har stegring och är jätte förtjyld:/ Måste endå fara till skolan imorron, eftersom jag skall jobba efter skolan :)

Har trots att jag är sjuk haft en niice helg, igår hade jag tänkt ha en hemma kväll, trots att de va hemma fest här i stan men inte ville jag ju fara själv på fest då vissa gummor va ju i sverige ennu då och en annan gumma var mera busy med en kille:D haha. Men jag kom trots allt fram ti de att fyy va de e tråkit att vara hemma hela lördagskvällen så de blev att fara på jeppis gaturally me Miika:D Vi sko ta ett varv via festen också men den hade redan slutat:) Kanske lika bra de va int riktigt på party feelis igår så:)

Idag har jag shoppat i kokkola, köpte en svart hellt vanlig klänning som jag skall ha på julfesten, blev en klänning trots att jag har sakt att jag inte skall köpa nå fler klänningar eftersom jag inte andvänder klänningar nå ofta men en svart vanlig klänning behöver man ju ha i skåpet så:D shoppade också en ny klocko och lite julklappar. Och så valde jag ut lite nya kläder åt lillasyrran också, hon behövde också julfestkläder så (Y)

Efter det blev det att åka och hälsa på mommo som bor i utkanten av kokkola:)) Hon är en så gammal, och ensam människa så man blir så lessen att se henne bo själv i ett stort hus med så många minnen från hennes familjs liv :`)

Nu skall jag läsa lite bloggar och snacka med mina vänner och sen tror jag att jag kryper ner i sängen och försöka bli friskare tills imorron :) // Sandra 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tjenare;)

Lördag och jag är på G :D Steg upp lite innan 7 imorse och bakade lingonsemlor, cyklade iväg in till stan för att lämna över bröden till dem som hade första säljnings passet i morse. Efter det trampade jag vidare i 15 graders kylan till idrottshallen (tellushallen) för att dra friidrotts träningen, hade hellt otroligt jobbiga barn idag som inte alls var lika på G att träna som jag, men försökte nu hitta på en massa skojj träningövningar så de skulle bli lite motiverade (Y) Sen efter det blev det att stå i en timme på julmarknader med freddi och addi och sälja kakorna/bröden, som tur var en försäljningspass endast en timme, annars skulle jag knappast leva mer, hah.


( Hade lite tråkit imorse innan träningen började haha:D)

Har hunnit stor städa mitt rum och nu skall jag ut i kylan igen, iväg till farsans. Han tyckte jag skullekomma efter mina räkningar:O Är lite led posten just nu, de e på sant över ett år sen jag flyttade + att jag betalar för att jag skall få post till "nya" lägenheten, men nejj nejj här har nog nån missat sig otroligt. Så nu blir de att dra på sig alla varma kläder jag hittar och ut i detta kyliga vinter väder igen.

Beslutade med morsan och syrran att vi sticker och shoppa först imorgon, skojj skojj ;)
Kramisar Sandra =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

All I need is you!




Just hemkommen från en trevlig, mysig kväll vid Jonnas. Har druckit glögg, skrattat och tittat på idol tillsammans med jonna, mandis, freddi, hanna, böni och jesse :D har också fått ett samtal från sverige från alina och caro och hört då jay sjöng finallåten, tyvärr så bröt samtalet höhh. Men ja kan glädja mig över att jag fick höra lite i alla fall:D
Jay vann vilket jag trodde också, även om jag tyckte att minnah var bättre ikväll:D




Tror jag skall försöka flytta mig mot sängen eftersom det blir en tidig väckning för mig about 6.30 tror jag. Måste baka bröd på mårgonen som vi skall sälja på julmarknaden för att få pengar in till vår polenresa från skolan. Har också planerat in att dra friidrottsträning imorron och stå och sälja en timme på julmarknaden. Om jag bara hinner och årkar blir det också att åka iväg till kokkola å julhandla, med morsan och lillsyrran ;)
Nu säger jag gonatt, take care <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fredag

Fredag kväll och stress...
Har haft en ganska kort dag i skolan men efter det blev det att jobba, stressigt att jobba på café på en fredag :)
Snabbt i dushen och nu ställer jag mig i ordning för en idol kväll vi jonnas me kompisar:D Tror de får bli en jumppa byxor kväll har inte årk och tid att tänka på nån outfit.

Hoppas ni alla har en super myysig kväll;) Kramar // Sandra
(ps. spana i tv efter alina och caro ifall ni ser dem på idolfinalen ;D)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jobb...

Har haft en lång och jobbig dag i skolan, måste hoppa över akrobatikträningen skulle nämligen och jobba vid café Nemo idag efter skolan. Men innan de han jag på café med Miki, jag och michaela har känt varandra sen små, hon är en såndär jumppa kompis som jag har tävlat med och mot i min barndom. Tyvärr är vi båda två väldigt upptagna tjejjer så vi hinner inte träffas så ofta men nu som då blir de att ta en fika eller promenad med henne:D Efter att vi fikat klart rusade jag iväg till jobbet, och efter att ha serverat en hel del kaffe, är jag nu äntligen hemma skööönt, jag är hellt slut! Nu blir det dags att sätta igång med uppsats skrivande och läsförståelse, tentar en finska kurs just nu i skolan och allt vad de andra gör på lektionen får jag jobba med hemma, ja har inte riktigt bra självkontroll hehe... dead line imorron på dessa uppgifter och jag har int änns börjat gaaaaah.... :S




Vet inte när jag senast har haft tid att fara på en riktigt lång och tung lenkki, men bara jag får undan alla dessa miljoner skolsaker ska jag ta lite mera tid för mig själv och min träning igen...:D

Som tur är det bara en dag kvar i skolan och sen är det helg igen, men denna helg går ut på att fixa skolstaff:))
Hoppas ni alla har en bra torsdagskväll // Sandra <3

P.S hälsningar till caro och alina i sverige, om ni läser de här (vilket ni säkert gör nångång) Saknar er redan <3

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Engelska...

Försöker laga engelska läxan, skall presentera en låt imorron på lektionen. Valde förstås en av mina favoritlåtar just nu. Gillade låten sen jag hörde den för första gången, och jag kan bara inte sluta att tycka om den:D

Har tänkt lite att jag skall dansa till den här låten i januari då jag har audition till "Chans" musikalen som jag har menat söka till som dansare och skådespelare. Skall jobba på dansen under jullovet då jag har tid, börjar vara lite smått nervös redan, vill, jag vill bara så slippa med i musikalen:D



Only given a short time on this earth
You gotta make each moment worth something beautiful
You gotta give every bit of you for the love

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lucia 2009

Hejsan, en av min bästa kompisar (Hanna) har ställt upp som kandidat till jakobstads lucia. Och idag så har hon fått reda på om hon blev lucia eller inte, tyvärr så kan jag inte berätta än trots att jag vet hur det gick för henne.

Då jag var liten så gillade jag värkligen om att lussa, och drömde om att jag en dag skulle bli stadens lucia. Men det blir nog inget av det haha, Hanna passar nog bättre som lucia eller tärna med hennes långa fina hår:) I våran gymnasie ordnar alltid första årens eleverna luciaföljet, och ifjol var jag med som tärna. Tillsammans med en massa av mina tjejjer. Otroligt kul var det att öva och sen gå runt och lussa för dagisbarn, i skolor och för åldringar, otroligt bra minnen fick man från hela lucia grejjen.
Alina var lucia, och bland annat jag och caro, hanna och mandis var tärnor. Tänkte att jag skulle bjuda på en film klipp från luciaprogrammet ifjol i skolan, här sjunger vi himlen i min famn. mandis, hanna och alina sjunger 1 versen. Jag och carro (och emilia ) sjunger 2 versen.


Lucia 2009 Jakobstadsgymnasium- Himlen i min famn

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

fyyy för engelska : /

Har just lyckast kravla sig igenom 100 sidor till i sin engelsk novell bok som jag måste läsa till engelska kursen jag går just nu i skolan. Dum måste jag vara som väljer en bok med över 750 sidor att läsa, har bara 600 sidor kvar nu (Y) och en vecka på mig att läsa den klart. Inget problem skulle de vara om den skulle vara på svenska men då det är engelska dessutom :/ Det blir nog ingen tv för mig i en vecka framöver utan att fortsätta kämpa bara höhh;)


4 boken i Twillight serien, läser den nu som bäst på engelska

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

julklappar:)

Hejsan, har haft en hellt niice skoldag idag. Idrottsstyrelse möte på lunchrasten och elevkårsmöte / julfest programs möte under engelska lektionen, så jag missade engelska tenten måste skriva om den imorron iställe. Efter skolan blev det fika med alina, hanna och freddi. Och lite julklapps shopping idag igen, mysigt med julklappar så här juletid. Nu har jag förhört lillasyster inför hennes fysik och kemi tent som hon har imorron, ojj om man skulle ha lågstadie fysik och kemi ännu " vad är den kemiska betckningen för syre" svårt alltså hehe;)
Har också hunnit skriva protokoll från dagens idrottsstyrelse möte, nu borde ja sätta igång med en massa läxor. Hade tänkt sticka till gymmet idag men jag tror inte jag hinner med de:/ Skolan tar ibland så otroligt mycke tid och årk så jag skulle ha lust att sluta gå i gymnasiet:P men nog skall jag väll årka ännu ett tag till:) Bara tre dagar skola kvar och sen är de helg igen (Y) :D Men jag är grymt avundsjuk på mina tjejejr alina och caroline som har endast en skoldag kvar och sen sticker de till stockholm och shoppar och ser på idolfinalen ;P Själv får jag endast titta på idolfinalen från tv:n :)


(vår inne-katt drömmer om att få gå ut i snön och leka )

(vår lilla söta panter / lodjur Fia)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

061210

06 december, vilket betyder "vårt land, vårt land, vårt fosterland" yepp finlandssjälvständighetsdag (Y)
Har tillbringat dagen i Vasa hälsade på min syster och hennes sambo och min brorsa. Vi var och tittade till min systers husbygge också och igen hade de kommit fram en hel del med byggande. Skitt va dukti min systers pojkvän är som bygger hela huset själv och min brorsa e också jätte dukti som fixar all el till syrrans hus:) Ikväll har jag tittat på presidentensbal från tv, en traditionell grejj jag alltid gör den 6 december.


(heidis och björns blivande hem:D)

(brorsan som drar elkablar i taket)



(Björn i full gång med att bygga)

Har haft en ganska stressig helg så än en gång har jag inte haft tid att blogga:/

Lördag blev det att leda friidrottsträning, och efter det blev det att sitta i idrottsgården nästan hela dagen och titta på stadens innebandy turnering, men jag han trots allt med lite julklapps shopping med caro, alina och jonna och med fika vid café Fredrika. På lördag kväll blev de tjejjkväll vid jonnas skojj skojj:)

Söndag blev det gymnastikföreningens julfest, och på kvällen var det dags att fira Jonas 17 års dag:)

Nu tror jag att det är dags för sängen och så blir det skoldag imorgon:)
Hoppas ni alla har en bra vecka, kramar // sandra<3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

3 december


Tröttis här... vågar inte lägga mig ner i soffan är så trött så jag kommer att somna med det samma.




I dag i skolan har vi firat Finlands självständighets dag, och då kan jag ju bara informera folk då att vi är ju lediga på måndag från skolan då de e självständighetsdagen så därför firade vi i dag i skolan. Samtidigt hade vi också studentdimissions fest, 6 stycken blev studenter idag från vår skola, de har tagit studenten på 3½ år stort grattis åt dem! Det är värd att firas åtminstone jag kommer att fira stort den dagen jag får studenten! + Att jag fyller 19 samma dag som jag får studenten så så blir de att dubbelfira:D Men dit är det nog ännu ett bra tag :/
Efter skolan blev det att fika med alina, caro, jonna och mandis, och senare också böni och jesse:)
Så som vanligt tillbringade jag några timmar vid café Fredrika idag. Efter det gick jag och jonna i några butiker i staden, skojj. Tänkte ta en hemma kväll idag skall stiga upp "tidigt" imorron, och sticka och träna sina friidrottsknattar:)
Ha en skön fredag alla :D




(har lite brist på bilder:))

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()